NET Corporate Appraisal and Consulting, Inc.

Tapu’da Yeni Önlemler: İşlemler Sadece Webtapu’dan alınacak!

Tapu’da Yeni Önlemler: İşlemler Sadece Webtapu’dan alınacak!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Covid-19 nedeniyle almış olduğu tedbirlere yenilerini ekledi.

  • Tapu işlemlerinde alınan yeni tedbirler kapsamında; 04.05.2020 tarihinden itibaren işlem kısıtlaması olmaksızın işlem başvuruları webtapu üzerinden veya e-randevu/çağrı merkezi üzerinden randevu alınarak yapılacak, randevusuz, manuel olarak yapılan başvurular kabul edilmeyecek, akit ve başvuru randevusuna gelen vatandaşlarımız müdürlüklerimize yalnızca randevu saatinde alınacaktır.
  • Resmi yazı ile yapılan tapu işlemleri doğrudan karşılanacaktır.
  • Tapu işlemlerine yönelik akdin, müdürlük dışında alınması talepleri karşılanmayacaktır. 65 yaş ve üstü ile doğum tarihi 01.01.2000-01.01.2002 arasında olan (İçişleri Bakanlığınca 05.04.2020 tarihinde duyurusu yapılan”Yaş Sınırlaması İstisnaları” hakkında ek genelge kapsamında 18-20 yaş arasında olup kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, özel sektörde düzenli çalıştığını sosyal güvenlik belgesiyle ortaya koyanlar ile mevsimlik tarım işçileri muaf tutulacak) vatandaşlarımızın bizzat veya başkaları adına vekil/temsilci sıfatı ile yapacağı işlem talepleri karşılanmayacak, ancak mülki amirce düzenlenen seyahat belgesi olanların (izin belgesi) talepleri karşılanacaktır.
  • Vatandaş, avukat, gayrimenkul değerleme uzmanı vb. kişilerin müdürlüklerden fiziksel bilgi ve belge talepleri karşılanmayarak; bu yöndeki talepleri web-tapuya yönlendirilecek, ancak web-tapudan alınamayan yönetim planı vb. belgelere ilişkin talep başvuruları, webtapu üzerinden veya e-randevu/çağrı merkezi üzerinden yapılması durumunda karşılanacaktır,
  • Kalabalığın ve olası riskin en yüksek olduğu başvuru ve akit alanları ile ilgili olarak;

a- Akit ve başvuru randevusuna gelenlerin yalnızca randevu saatinde içeri alınması,

b- Akit alanına yalnızca işlem taraflarının alınması,

c- Akit randevularının gün içinde aynı saat aralığında yoğunlaşacak şekilde verilmeyerek akit alanlarında yığılmanın önüne geçilmesi,

ç- Müdürlüklerimizde görev yapan personelimiz ve vatandaşlarımızın sağlığının korunması için müdürlüklerimize giriş yapan vatandaşlar maskesiz içeri alınmaması, başvuru biriminde ve akit masasında görevli personelimizin maske/siperlikli maske ve eldiven kullanması sağlanacaktır.

  • Web tapudan yapılan başvurular müdürlüklerimizce, başvurudaki eksiklikler nedeniyle doğrudan iptal edilmeyerek, eksiklikler SMS ile tamamlattırılacaktır.

KAYNAK